Diş Beyazlatma

Home » Diş Beyazlatma

Üsküdar diş beyazlatma, Acıbadem diş beyazlatma; Bembeyaz dişler ve sağlıklı gülüşler için polikliniğimizi tercih edebilirsiniz.

Estetik açıdan önem arz eden beyaz dişlere ulaşmak için uygulanan diş beyazlatma işlemleri, son yıllarda oldukça tercih edilmektedir. Diş beyazlatma diş yüzeyindeki minelerde oluşan renkli, organik ya da inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleriyle temizlenme işlemidir. Dişlerdeki lekelerin giderilmesini sağlayan bu yöntem sağlıklı dişlere sahip olan herkese uygulanabilir.

Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir?

Diş beyazlatma işlemi ev tipi beyazlatma ve ofis tipi beyazlatma olarak ikiye ayrılmaktadır. Ofis tipi beyazlatma tüm işlemler arasındaki en etkili yöntemdir. Beyazlatma işlemi sırasında kullanılan beyazlatıcı ajanların peroksit oranları daha yüksek olduğu için beyazlatma daha hızlı gerçekleşir ve kalıcılığı daha uzun sürer. Diş beyazlatma işleminden önce hastaya diş taşı temizliği yapılması gerekir. Genellikle iki ya da üç seans olarak yapılan bu yöntemin seans sayısı dişteki renklenmeye göre değişiklik gösterebilir. İşlemden önce diş etlerinin zarar görmemesi için üzeri koruyucu bir bariyerle kapatılır. Daha sonra beyazlatma jeli dişlere uygulanır. Yaklaşık on beş dakikalık sürelerle iki ya da üç periyodda beyazlatma jeli uygulaması yapılır. Bu seanslar arasında hastanın renklendirici besinlerden uzak durması istenir. Beyazlatma seanslarının arasında dişlerde hassasiyet oluşabilir. Bu hassasiyetin giderilmesi için uygun diş macunları kullanılır. Ev tipi beyazlatma olarak adlandırılan beyazlatma sisteminde ise hastadan ölçü alınır ve şeffaf bir plak oluşturulur. Hazırlanmış olan şeffaf plak ve beyazlatıcı ajan içeren tüpler hastaya verilerek nasıl kullanılacağı anlatılır. Hasta hekimin önerileriyle işlemi günde iki defa iki hafta boyunca ya da yalnızca geceleri olacak şekilde birkaç hafta uygular. Hastaya hangi beyazlatma yönteminin uygulanacağı hasta ve hekim tarafından belirlenmelidir.

Kimler diş beyazlatma işlemi yaptırabilir?

Diş ve diş eti hastalığı olmayan herkes diş beyazlatma işlemi yaptırabilir. Fakat işlemden önce mutlaka diş hekimi muayenesinden geçilmelidir. Ağızda ilerlemiş çürükleri ya da diş eti hastalığı olanlar ise tedavilerinden sonra beyazlatma işlemi uygutabilir. Öte yandan gelişimini tamamlamamış kişilere, hamilelere ve emziren annelere diş beyazlatma işleminin yapılması önerilmemektedir.

Diş beyazlatmanın yan etkileri neler?

Bütün beyazlatma jelleri dişlerde az ya da çok hassasiyete sebep olur. Soğuk-sıcak içeceklere ve havaya karşı oluşan bu hassasiyet kişilere rahatsızlık verebilir. Bu, uygulamanın normal ve beklenen bir yan etkisidir. Hassasiyet 24-48 saat içinde geçmezse beyazlatıcı kullanımının kesilmesi gerekebilir. Hassasiyet durumunda, diş hekiminizin uygulayacağı florür ve size önereceği diş macunu veya kremleri bu diş hassasiyetini azaltacaktır. Hassasiyeti azaltmak için bir diğer seçenek olarak içerisinde potasyum nitrat bulunduran diş macunları da kullanılabilir.

Diş beyazlığı ne kadar süre devam etmektedir?

Kişiden kişiye bağlı olarak değişmekle birlikte, diş beyazlatmanın etkisi genel olarak üç ay ile üç yıl arasında devam etmektedir. Çay, kahve ve sigara kullanımının yoğun olduğu kişilerde beyazlığın ömrünün daha kısa olduğu, diğer kişilerde ise daha uzun olduğu söylenebilir. Dişler yeniden eski haline dönmeden altı aylık ya da yıllık periyodda beyazlatma işleminin tekrarlanması beyazlığın ömrünü uzatan bir etkendir. Ayrıca bu ekonomik açıdan da avantaj sağlayacaktır.